Barcelona Activa, reconeguda per la seva estratègia de promoció de l’emprenedoria internacional

Barcelona Activa, l’agència de promoció econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, treballa des de 1986 per impulsar el creixement econòmic de la ciutat, amb estratègies de foment de l’ocupació per a tota la ciutadania, a més d’afavorir una economia diversificada i de proximitat. Des de fa més de quinze anys, també treballa específicament per captar inversió estrangera i potenciar que empreses internacionals s’estableixin a Barcelona.

Aquesta línia d’actuació ha anat creixent fins a dia d’avui, quan Barcelona Activa presenta tot una sèrie d’actes i serveis dirigits en exclusiva a la comunitat internacional, dels quals el Barcelona International Community Day és l’esdeveniment destacat. El 2016 la Comissió Europea va reconèixer aquesta tasca de l’Agència de Desenvolupament Local i la va identificar com una de les millors 20 pràctiques a tot el món en la seva guia “Evaluation and Analysis of Good Practices in Promoting and Supporting Migrant Entrepreneurship”.

A aquest reconeixement se suma el rànquing de la publicació econòmica FDi Magazine, del Financial Times, que situa l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, com la millor agència de promoció de la inversió de 2016 a nivell mundial. Amb el premi Investment Promotion Agency (IPA) of the Year, es reconeix l’estratègia marcada, el bon binomi de tecnologia i urbanisme aconseguit i la promoció general de la inversió estrangera. Un reconeixement que consolida el model desenvolupat per Barcelona Activa i les iniciatives que presentem en aquest espai com l’Expat Breakfast i el Discover Barcelona Bus Tour & Networking.